Skip Navigation

Komen pengguna/ testimoni



Untuk maklumat anda kebanyakan produk2 ni saya juga promote di beberapa forum, di bawah ni info daripada pengguna tersebut. sekirannya ada info yang baru saya akan letakkan disini.. anda jangan terkeliru saya memang banyak nama samaran.



new do Pictures, Images and Photos ---------------------------------------------------------------

Di sini testimoni pelanggan yg terbaru tiada rekaan benar2 berlaka. rom: roxxx_mohxxxx@yahoo.com
To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Tuesday, March 20, 2012 9:26 PM
Subject: Re: Thank you for your order. It will be processed as soon as possible.
Assalamualaikum,
Akak...sy dh bank-in duit dlm akaun CIMB akak...
Emmm...ni botol kali ke-3 sy guna...makin best guna syampu nie...
Rambut rasa lembut jer... =)
-------------------------------------------------------
From:juz_xxxxx@yahoo.com.my

To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Wednesday, March 28, 2012 2:44 PM
Subject: Re: Order barang - shampoo ganozi 2 btl
Ok kak saya dah tranfer duit dalam akaun maybank akak ni ref no 20120328985158 berjumlah RM56.00. Esok kakak boleh check ye.. Sy nak tanya kak kalau pakai shampu tu rambut memang kasar ke? Buat masa ni rambut sy agak kasar lps tu da myk jgk yg gugur... memang mcm tu ke? Tapi sy da nampak da jgk ank rambut tumbuh... tu saya order lagi 2 btl utk lihat kesannya... oh ya mcm mana sy nak pakai tonik tu ye, perlu selang seli dgn minyak gano ke? Boleh kak beritau sy step by step cara pakai minyak gano ngan tonik tu?
-------------------------------------------------------------
From:writexxxxxx@gmail.com

To: lailatun08@yahoo.com
Sent: Monday, March 19, 2012 6:54 PM
RG, GL minyak gano,syampu,tonic

ari tu beli dgn akan 2/3/2012.. hehe, x smpai sbulan lagi la tu.. dkt bhgian tgh ade botak kecil, rasenya sebab terjatuh mase kecik2 dlu.. tp bila sya rase2 ngn jari, dah mcm tumbuh 2,3 helai baby hair.. kira ok la tu, sbb mcm ade improvement. lagi satu, rambut sya jarang sgt. dah nmpk kulit kepala. sblom ni sya dah try mcm2.. dri produk yg murah smp yg mhal.. utk pngtahuan akak, sya dah pernah dapatkan rawatan kt Yun Name Hair Care. Mase tu dah tak fikir sgt harganya, jnji dapat rambut lebat.. x snggup dah tgok rmbut mcm ni.. duit dah berhabis beribu2, tp kesannya xde.. dah habis 1 pakej lengkap nk suh smbung lagi pakej lain.. last2, sya stop je.. membzir je tp xde kesan.. tp produk DXN ni, adelah kesan dia wlupon x cepat.. lagipon sya x harap perubahan yg cepat sgt memndangkan dah bertahun2 sya mngalami masalah rambut ni.. sya akn tros bersabar..

-----------------------------------------
rg gl
FROM:
Adi Suhxxxx
TO:diana_tajuddin@yahoo.com
Message flagged Wednesday, August 10, 2011 1:56 AM

hai akak
hehe dah 2 bulan sy guna syampo dgn minyak gano akak nie. kesan dia mmg cun. masalah kelimur leh kata 80% dah hilang. lol

tp sy pelik le asal masa sy chat dgn akak sblm nie akak tak pernah lak suggest tuk guna tonic aily hair tu ? so akak sy nk try rg dgn gl lak skrg nie. stok still available ke? berapo kos + poss?

..----------------------------
perkembangan terkini dari En Khalid. guna 3 produk dan RG dan GL

NO hp 012345xxxx
2/8/2022
------------------------------------
Mohd Zaxxx Zubxx alhamdulillah..:)

June 17 at 11:56am · Like
Laila Tajuddin : lama dah pakai kan...tq
June 17 at 3:50pm · Like
Mohd Zaxxx ZubXX haah kak,rse rmbut sy da mkin lebat..tp setengah tmpt ade y xbpe lebat lg,.hehe June 18 at 11:43pm · Like
Laila Tajuddin alhamdulillah... yg penting rg dan gl terus makan....yg part kurang tu my be ada masalah sikit bahagian tu kena rajin gosok dengan minyak gano. June 18 at 11:54pm · Like
Mohd Zaxxx Zubxx rg n gl da abis kak,nnt sy akan order kt akak erk..tula,bhgn y kurag lebat sy gosok gn minyk,hrp2 lebat..hhee June 18 at 11:59pm · Like
Laila Tajuddin Boleh tu...kena rajin gosok jer...sebab rambut akak dulu dari sikit ke lebat hehe....ok nanti beritahu mcm biasa jer. June 19 at 12:06am · Like
Laila Tajuddin Masalah dah lama mana boleh nak terus elok kan......jadi kenalah slow2..tapi kalau terus di amalkan memang banyak perubahan anak2 rambut sentiasa jer tumbuh. June 19 at 12:47pm · Like
Mohd Zaxxx Zubxx betul2,kne ade ksabaran la..bru mnjadi,klu 2 3 hari mmg xnmpk hasilnye..:-) June 20 at 6:14am · Like

-----------------------------------------------------
16/6/2011
Dari SMS.
0173883XXX
Ok alhamdulilah rambut da tumbuh balik
kawasan yang botak bertompok2 2 semua ada tumbuh rambut dah. tggal 1 tmpat jer lagi. Kulit n rambut pn da itam balik saya nak order set yg sama Rg,gl, minyak gano dan syampu sama mcm hari tu

---------------------------------------------

Dari YM
2/6/2011
salam///sy ezad pelangan tetap tonik ally 2:35 PM
last sy order 13/12/2010 2:35 PM
ok 2:35 PM... ME,
ezad XXX....biase sy order 3 or 2 botol tonic 2:36 PM
ada perubahan tak pakai tonic 2:38 PM....ME
ezad XXX....ader..sbab tu jd pelangan tetap 2:39 PM
ok tq ya.....ya 2:39 PM...ME

----------------------------------------------

Re: salam
... From:
norellxxxxxheart
... Add to Contacts
To: Laila Tajuddin

if BSY NONI mmg gempak habes produk tu..xsangke produk malaysia is really superb...i use it 1packet sebulan..boleh nmpk la rmbut healthy..for sabun ganozhi n shampoo ganozhi pon superb...overall..if da habes...nak je continue beli berterusan..thanks ya..

------------------------------------------
On Sat, Feb 26, 2011 at 8:52 AM,
Laila Tajuddin wrote:
mohd fadhXXX
waalaikumsalam. perubahan tu xla byk, tapi ada la bila start makan RG,GL pastu pkai minyak ngan syampoo tu.dulu try satu-satu, itu yang dh lama saya beli ngan akak.

----------------------------------------

Hp 013258XXXX 10/2/2011: 22.58.
Produk akak semua best. yang bsy Noni pun bagus...tq.
------------------------------------------

HP: 017327XXXX 25/01/2011: 14.55
Salam, K lailatun, saya nak tanya, saya pakai syampu 2 saya rasa rambut saya kering sangat, walaupun pakai bersama minyak gano, npe ye? lagi satu ramBut jadi x terurus tapi berpuashati anak-anak rambut banyak tumbuh dan rambut gugur sikit jer tak macam sebelum ni nak order lagi produk.
new do Pictures, Images and Photos From: NOOR xxxxx ABU BAKAR "ayahxxxx@yahoo.com"
Subject: Re: nak order lg tonic
To: "Diana Tajuddin"
Date: Monday, May 4, 2009, 1:38 AM

Produk : syampu ganozhi, minyak gano dan tonic.

akak, lupe nak citer. sy ade kepala yg sangat jarang. dah mcm nak botak.sape je tengok, x perlu teliti pon kepala sy. tengok mcm tu je diorg akan perasan kepala sy mcm nak botak. jarang sngt dah mcm kepala org tua padahal sy baru 27 thn.

asalnye rambut sy lebat dan panjang. tp lps guna syampu susilk sy sentiasa gugur teruk. sy dah tukar syampu tp dia kurgkan keguguran je. rambut sy makin lama makin jarang. anak rambut susah sngt nak tumbuh. memang mcm malas nak tumbuh. dah mcm2 sy try. ntah mcm mana... sy jumpe blog akak. tu yg decide nak try tu. rambut sy gugur bnyk dlm 2-3 hari masa mula2 pakai.

lps tu kepala sy mula gatal2 tp x de pon kelumumur.... gatal gila... rase mnyucuk2. sy suruh anak buah sy tengok kpala klu ade kutu ke ape ke. tp anak buah sy ckp "x de kelumumur... x de kutu tp ade bnyk rambut2 halus. mcm anak rambut. " sy terkejut. sy pg tengok kat cermin. memang nampak ade anak rambut. bnyk jugak. memang x pernah jd betahun2 sblm ni.

sy memang x sangka sbb sy baru pakai seminggu je." tu pasal la sy order lg 4 botol tonic dan 2 botol minyak gano. sy harap lps ni rambut sy akan lebat balik mcm masa sy belasan tahun dulu. klu rambut sy lebat balik sy confirm akan jd akak pnye pelanggan tetap tau. hehehe.

--------------------------------------------------------

new do Pictures, Images and Photos From: "siti@xxxx.gov.my" Add sender to ContactsTo: "Diana Tajuddin"
Thursday, April 30, 2009 1:57 AM

I makan rg-gl ni asalnya sebab dia buat badan I ada daya tahan. Before rg-gl, boleh dikatakan setiap bulan I demam sebab kerja I yang stressful ni...

Alhamdulillah, bila i makan rg-gl, memang 6 bulan tak kena demam. Sampai kawan-kawan pun tegur sebab selalunya bila I kena handle big events, hari event tu I mesti selsema dan batuk...tapi lepas rg-gl, I sihat...tu sebab mereka tanya...tapi, itu 4 tahun dulu. I pun tak ingat kenapa I stop...

Towards end of last year bila I kerap sakit balik, I decided to take rg-gl balik. Alhamdulillah badan I sihat sampai nak masuk bulan mei ni...

1. Apa kesan pertama kali menggunakan produk RG dan GL tu?
Jawapan:
Alhamdulillah, saya tidak mendapat apa-apa kesan sampingan buruk dari penggunaan RG & GL. Cuma, saya lebih mudah berpeluh.

> 2. Apa perbezaan selepas dan sebelum guna RG dan GL?
Jawapan:
Sebelum mengambil RG-GL saya kerap mendapat demam selsema. Boleh dikatakan setiap bulan saya mesti berjumpa doktor dan mendapat cuti sakit. Alhamdulillah, setelah mengambil RG-GL, sistem pertahanan tubuh saya lebih kuat dan saya tidak lagi perlu berjumpa doktor pada setiap bulan.

Anak saya (6 tahun) yang mudah demam juga, saya berikan GL (dibubuh dalam susunya) dan alhamdulillah dia juga tidak perlu berjumpa doktor sekerap dulu.

> > 3. Berapa lama baru nampak kesannya?

Cepat. Misalnya, bulan A ambil RG-Gl, bulan yang sama tidak demam lagi.

> > 4. Apa pandangan tentang produk RG dan GL?

Bagi saya, ia produk yang bagus. Bila kita ada masalah kesihatan yang kerap sehingga perlu bercuti sakit agak kerap juga, apa-apa yang menghentikan keadaan itu, pastinya kita hargai dan akan terus mengambilnya.

--------------------------------------------------------- Tarikh: 03-Dec-2008
Dari sms 016612xxxx

As'kum kak diana.....baru la saya nampak anak rambut saya mula tumbuh,
bagus juga aily nie yek, Thanks again.

---------------------------------------------------------------


iskaxxx (12/22/2008 7:02:12 PM): salam sorry kacau
Diana Tajuddin (12/22/2008 7:02:32 PM): ok tak aper memang online tapi tak buka ym lagi
iskaxxx (12/22/2008 7:02:47 PM): ari tu try balik syampoo gano tu..
iskaxxx (12/22/2008 7:02:50 PM): memang best
Diana Tajuddin (12/22/2008 7:03:12 PM): anak2 rambut banyak tumbuh tak?
iskaxxx (12/22/2008 7:03:18 PM): biasa rambut gugur dlm kadar menakutkan..skang tak sampai 10 helai rasanya kalau kira kira
iskaxxx (12/22/2008 7:03:22 PM): syampu tu baru guna seminggu
iskaxxx (12/22/2008 7:03:23 PM): hehe
iskaxxx (12/22/2008 7:03:40 PM): dulu ada pakai ..tapi rasa tak best..so stop.guna syampoo lain
iskaxxx (12/22/2008 7:04:20 PM): so ingat nak beli pil yg ari tu la
Diana Tajuddin (12/22/2008 7:07:26 PM): GL RM81 GL RM57.00
iskaxxx (12/22/2008 7:07:42 PM): 81 hinggit tu breapa biji aa
Diana Tajuddin (12/22/2008 7:07:57 PM): dua2 90 biji
Diana Tajuddin (12/22/2008 7:08:38 PM): rambut apa perkembangan
iskaxxx (12/22/2008 7:08:49 PM): skang ok la..
--------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------

testimoni syampu
Sunday, August 3, 2008 9:19 AM
From: "Shaxxx Izani"
Add sender to Contacts
To: diana_tajuddin@yahoo.com,

Salam semua.

di kesempatan ini saya nak kongsi sikit tentang testimoni tentang syampu ganozhi ni. saya berumur 25 thn saya menghadapi masalah rambut gugur dan nipis, anak2 rambut pun susah nak di lihat.

Pada awal saya amalkan syampu ini rambut saya masih lagi gugur, bila masuk ke 3 botol guna syampu ganozhi ni barulah rambut kurang gugur dan anak2 rambut banyak yang tumbuh. syampu ni best juga tak seperti syampu diluar sana.

Saya tidak banyak menghadapi banyak masalah pada awal guna syampu ni hanya rambut sahaja yang masih gugur tapi sekarang dah ok.

tq laila.
----------------------------------------------------------


Daripada:Lynnxx
Kepada:Diana_ros
Telah Dihantar:Thu Mar 06, 2008 9:51 pm
Perkara:Re: testimoni

" Saya dah pakai syampu ganozhi ni dah lama. Beli pun dari Diana. Rasanya dah lebih 2 taun pakai. Setakat ni puas hati sebab syampu ni lembut kat rambut. Suka pakai. Tak seperti syampu Pantene yg saya pakai dulu. Rambut jadi merah dan cepat putus. Dgn syampu ganozhi ni, rambut menten hitam dan cantik. Rambut gugur pun tak banyak sgt mcm dulu "

...............................................................................................
Email: ken_xxxxxxx@tm.com.my
IP: 58.27.115.117
Date: 2008-02-28 09:52:37
Comment on Order: sy dah guna sabun ganozhi ni.. mmg puas hati... ni nak order utk adik sekali
...............................................................................................

Wed, 27 Feb 2008 08:47:18 +0800 Nazaxxxx ( -HO-MIS)" nazaxxxx@kurnia.com
HEM.. NI TESTIMONIAL SAYA..

Selepas bersalin, rambut saya gugur dengan teruknya… tiap2 kali mandi atau sikat rambut… hampir segenggam rambut gugur… suami pun tegur.. banyak rambut gugur dekat toilet.. lepas 2 minggu makan RG dan GL dan amalkan syampu gano, alhamdulillah.. rambut saya dah kurang gugur… dan sekarang.. anak rambut pun dah banyak tumbuh…

Resdung saya pun dah berkurang.. kalau dulu, tiap2 pagi bersin..sekarang dah tak lagi.. tp yg saya perasan… 3-4 hari lepas makan RG dan GL, saya mengalami selesema yang teruk.. lendir keluar dari hidung dan mulut… seminggu lepas tu.. baru lega… dan sekarang.. saya rasa.. resdung saya dah berkurang..
...........................................................................................

beaxxxx Post at 21-2-2008 01:40 PM Profile Personal Space P.M. Buddy

Saya pakai shampoo Gano tak abis sebotol..tonik ngan minyak Gano pun pakai bila teringat je..kekadang sekali je seminggu..Tapi alhamdulillah..dah kurang rambut berterabur kat lantai..bila sikat rambut pun takde gugur..kalau dulu memang terpaksa sikat rambut kat tepi bakul sampah psl malas nak kutip..banyak sangat yg gugur.. Kalau shampoo, rambut yang gugur boleh dapat segenggam..tapi sekarang, maybe dalam 20 helai je yg gugur.. Anak rambut saya pun dah lebat n panjang..sampaikan pakai tudung, asyik kena selit anak rambut masuk...Kat part lain pun dah boleh nampak rambut tercacak yg baru tumbuh...

Cuma kurang suka pakai minyak Gano coz berbau sket
Anyway, tq Mata Bulat...

.......................................................................

tanxxxx287 25-1-2008 07:50 PM
Hai...saje nk info...

alhamdulillah sejak pakai sympu gano tuh sy prasan pg2 dh kurg sket rmbut gugur...tp masih ada lah. Hope kalo lama2 dh x gugur. Tp syg laa br skrg sy br jmpa produk ni...masa rambut dh x bape ada. Harap2 rmbut dpt tumbuh blk...hrp2 x trlmbat laa..

sy slalu pakai tonik aily tu 2 kali shari kt kulit kpala...xpe ke? Yg minyak gano tu sy pakai titis cmpur dgn sympu je. Yelah xde masa nk pakai minyak tu psl dh pakai tonik. Cmne ek cara tebaik sy pakai sume tu.

so far..stkt ni puas ati jgk dgn sympu ni. Klumumur pn dh hmpir xde. Kalo dulu byk jgk

. [Reply] - Forward - Mark as Unread - Download - Delete - Close
......................................................................................

mulxxxx 7-1-2008 11:47 AM
alhamdulillah..setakat ni pakai mcm ok.harap2 sesuai..tgk rambut dah kurang skit gugur dr yg previous..tq..next time leh order lagi klu sesuai
Original Message:
......................................................................................................

Subject: RE: salam Date: Thu, 3 Jan 2008 14:05:53 +0800 From: "Nazaxxx ( -HO-MIS)"

Mobile Alert To: "Diana Tajuddin" So far.. ok aje tindak balas dia. Rambut dah kurang gugur.. compare ngan dulu.. menakutkan aje.. hem… Ni saya nak order lg… (RM 104.50) RG + GL Syampu x 2 tonic 1 minyak 1 ni kawan saya yang Norxxxxx tu (RM 76) RG + GL Syampu x 2 Macam mana ngan penghantaran yer?. Husband awak nak hantar ke atau pos laju.. nanti kira lagi sekali dan email total sumer ye.. Tq.
.....................................................................................

Subject: RE: Gano Wed, 12 Dec 2007 10:19:18 +0800 "Nazaxxx ( -HO-MIS)"

HEM.. SAYA PUN DAPAT RASA TAU.. REFLEKS PAS MAKAN UBAT NI..
2 HARI PAS MAKAN RG NGAN GL TU.. KELUAR LENDIR DARI HIDUNG DAH TEKAK.. YA ALLAH… ADA HITAM2 MCM KUTU KAT LENDIR NI.. FIRST TIME NAMPAK.. ABANG SAYA KATA ULAT RESDUNG KOT.. ENTAHLAH.. TP .. RESDUNG SAYA MEMANG TERUK… TP MEMANG HIDUNG DAH KURANG BERSIN DAH.. TP 2-3 HARI TU… CAM SEBU DAN SUMBAT AJE… ARI NI BARU RASA CLEAR SIKIT IDUNG NI… HHEHHE
.........................................................................................

Tue, 2 Oct 2007 23:53:42 -0700 (PDT) "mataxxxx" mataxxxx@yahoo.com

Subject: Re: terima kasih daun ketupat To: "Diana Tajuddin" alhamdulilah..ada jugak la perubahan nye..anak rambut mula tumbuh..tapi lambat je rasa...biasanya berapa bulan rambut lebat balik?ha..saya punya stok nk abis..kat mana saya bole dpt kat kl ni...nk gi nilai jauh la kak.. saya oder by poslah syampu, tonic dan minyak. saya nak ambil sekali RG dan GL. ............................................................................

Tue, 11 Sep 2007 21:02:45 -0700 (PDT) "mataxxxx" mataxxxx@yahoo.com

Subject: Re: To: "Diana Tajuddin" terima kasih bnyk2 kak..skang ni saya dh pakai 3 ari dh..biasa nya berapa lama bole nampak perubahan nye?dh ramai ke cuba?stock tu berapa lama bole tahan?i really appriciated.....
......................................................................................

"eiyxx" Member UID 102765 Post at 11-1-2008 05:45 PM

hai akak..sy dh dpt dh shampoo akak tu..bes sgt pakai..mula2 mmg xleh nk pakai gk coz bau die ala2 herba gtu tp dmi nk ubati kegugrn rmbt, try gk, try gk..n kini alhmdulilah..xsampai sebln pn lg..nmpk rmbt gugur pn dh kurang..hopefully..pasni rmbt kembali ok n chat cm dlu...tq so much kak...
......................................................................................

uid=102765" eiyxx Member at 11-1-2008 05:48 PM

n pd mana-mana yg tgh runsing psl mslh kegugurn rmbt tu,eloklah try pakai shampoo gano ni...pas pakai..br tau kebaiknnyer...n nk lg baik sy gune 3produk yg akak mata_bulat syorkan..so..apa tnggu lg..jom kte atsi mslh ni dgn gano shampoo...
......................................................................................

Orang kampung Telah Dihantar: Fri Dec 14, 2007 4:53 pm nak bg feedback a fren of mine after try tonic aily..rambut dia still oily tp dandruff ada skit kurang..kulit kepala yg mcm ada kerak2 sebab dandruff getting better..alhamdulillah ada juga kesan becoz sebelum ni dah mcm2 tonik n syampoo dia guna..dandruff n scalp dia dok mcm tu juga
.. .............................................................................

LynnxxTok Ketua Telah Dihantar: Wed Jun 06, 2007 7:44 pm Diana, shampu kita dah tinggal separuh botol nnt nak beli lagi 2 botol... shampu tu mmg best... .................................................................................................... PeniagaPosts: 2421 Posted: Fri Apr 06, 2007 10:01 pm Post subject: saya penah guna dulu tonic ni..mmg berkesan utk suburkan rambut & mengurangkan masalah rambut gugur. bila pakai..sejuk jer kulit kepala...bau pun ok..suka...wangi.. tapi susah sgt nk jumpa ler skrg ni.
... .................................................................................

. Member UID 95201Digest Posts 0Credits 83Posts 78Reading Access 2Registered 9-1-2007 Post at 3-5-2007 11:53 AM die...sorila gelap sikit..dlm 100ml je so botol kecik mcm dalam satu tapak tangan je. tp kalo jual die dlm kotak tau.... hehehehehehe...... dah beli pun.......ni gara2 baca bft lah ni.....dah pakai 2 minggu.......alhamdulillah....rambut tak gugur......best2....akhirnya jumpa gaks yg sesuai ngan kepala ku ini.....thanks bft.syg korang
...........................................................................

aidXXX ConquerorUID Post at 23-5-2007 12:41 AM tonik aily ni mujarab rupanya huhuhu dulu sy pernah beli tp pakai kejap jerr sari dua sebab lepas tuh pindah uma tertinggal beberapa brg kt sana termasuk tonik aily tuh dah sebab dia murah sgt sy buat donno jerkk laa..tak sangka bila baca balik kt kebanyakkan forum kata tonik aily ni bagus.....nak kena g carik balik laa tp now balik kampung kt kedahh mana yer nak carik.